Paylaş
Ginepig Bakımı
Ginepig Sahiplenmek
Guineapig Sahiplenmek
Ginepig Bakımı
Ginepig Sahiplenmek
Guineapig Sahiplenmek
Ginepig Bakımı
Ginepig Sahiplenmek
Guineapig Sahiplenmek
Ginepig Bakımı
Ginepig Sahiplenmek
Guineapig Sahiplenmek

Ginepig Paşa olarak amacımız; Türkiye’deki en büyük ginepig bilgi paylaşım platformu olmak ve sizler için bir ginepig topluluğu oluşturmak. Ginepig bakımının uzun ve çetrefilli yolculuğuna çıkmadan, öncesi ve sonrasında kendi tecrübelerimize dayanarak veya araştırarak öğrendiğimiz bilgileri bu platformda sizlerle paylaşmaya ve elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışacağız.

Pekiii.. Kimdir Bu Ginepig Paşa?

Biz sadece ginepigleri çok seven bir çiftiz. Uzunca bir süredir ginepig bakıyoruz ve aynı şekilde bir süredir instagram üzerinden (@ginepigpasa) bilgiler ve resimler paylaşıyoruz. Ginepig bakımı, ginepig sağlığı, ginepig diyeti gibi konularda soruları olanlara elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyoruz. Ginepigler konusunda türkçe kaynak ve bilgi eksikliğinin farkındayız ve bu durumu değiştirmek için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz.

Biraz da ginepiglerimizden bahsedelim. Şuan için evimizde beslediğimiz 4 adet ginepigimiz var. 4 tane dişi. Dişilerden biri annemiz oluyor. Diğer dişiler ise yavrular. Her ne kadar yavru da desek, kızlar kocaman oldular bile. Annenin adı “Cristina”. Kızlar ise sırasıyla “Sütlaç, Esmer Şeker ve Üzüm”. Sayfamızı ziyaret ederek resimlerini ve videolarını görebilirsiniz.

Geçmişte veya şuanda sahip olduğunuz herhangi bir evcil hayvan gibi, ginepigler de bir istisna değildir. Bir evcil hayvan olarak kendilerinin bakımından, temizliğinden, beslenmesinden ve daha birçok şeyden sorumlu olacak, onunla zaman geçirip oyunlar oynayacak (zaten bu yüzden ginepig sahiplenmek istiyorsunuz değil mi) birine ihtiyaç duyarlar. Hatta bazı evcil hayvanlardan daha fazla size ihtiyaç duyarlar diyebiliriz.

Ne Yapmalı?

Yapacağınız ufak bir yanlış, onun yaşamını ve sağlığını etkileyecek birçok probleme sebep olur. Bu da demektir ki veteriner ziyaretleriniz olması gerekenden daha fazla ve sık olabilir. Hatta bazı affedilmez hatalar, ne yazık ki bu küçük canlıların ne yazık ki ölümleriyle sonuçlanabilir.

Ancak hayatınızın bu sevimli canlıların bakımına hazır olmaması yada bu sorumluluğu taşıyamamanız onlardan çok sizlere zarar verecektir. Yaşayacağınız stress, üzüntüler, aynı evde yaşadığınız insanlarla olabilecek tartışmalar sizi psikolojik olarak yıpratacaktır.

Bu yüzden ginepig sahiplenmeyi hayal dahi etmeden önce lütfen bunun büyük bir sorumluluk olduğunu kabul edin ve buna hazır olup olmadığınıza iyice düşünüp karar verin. Konumuz sizin hayvanları çok sevmeniz yada seven birine ginepig hediye etmeniz değil. Konumuz böyle bir sorumluluk için hazır mısınız? Evet, soracak olursanız ginepigler kolay evcil hayvanlardır. Ancak çok hassastırlar ve bakımları için günlük vakit ayırmanız gerekecek. Bunu yapabilecek misiniz? Uzun ömürlüdürler, peki siz bıkmadan usanmadan bu kadar uzun bir süre onların en yakın arkadaşları olabilecek misiniz? Bu sorumluluğa hazır olup olmadığınızın cevabı emin olun ginepig sahiplenme öncesi verebileceğiniz en önemli şeydir.

Ekleyeceklerimiz..

Ginepig Paşa Sad

Şimdiden sizlerden özür diliyoruz. Belki bu şekil bir yazı dili sizler için kaba yada çok otoriter olabilir. Ancak emin olun yaşadığımız ve şahit olduğumuz her şeyden sonra yukarıda yada gelecekte bahsedeceğimiz şeylerin önemini sizlere daha farklı bir şekilde anlatamazdık. Biz ne sizi kırmak yada üzmek, nede sizi ginepig sahiplenmekten vazgeçirmeye çalışıyoruz. Ancak anlamanız gereken bunun nasıl bir sorumluluğu da beraberinde getirdiği.

Ginepig paşa ailesi olarak burada sizler için yapmaya, inşa etmeye çalıştığımız şey biraz zaman alacak. Ancak Türk Ginepig Topluluğu için elimizden gelen herşeyi yapmaya çalışacağımıza sizlere söz veriyoruz. Sizden de bu proje gelişirken bizlere destek olmanızı rica ediyoruz. Sitemizi ve Instagram sayfamızı ziyaret edin. Bizlere sorularınızı sorun. Arkadaşlarınızla ve tanıdıklarınızla, bizi ve bütün bu bilgileri paylaşın. Böylece daha bilinçli ve bilgili bir ginepig topluluğu olalım.

Ve evet. Şimdilik söyleyeceklerimiz bu kadar.

Tekrardan.. Ginepig Paşa Web sitesine, HOŞGELDİNİZ!!!!


Bu yazı Cristina tarafından onaylanmıştır. 

Ginepig Bakımı
Guineapig Sahiplenmek
Ginepig Bakımı
Guineapig Sahiplenmek
Ginepig Bakımı
Guineapig Sahiplenmek
Ginepig Bakımı
Guineapig Sahiplenmek
Close