Paylaş
Ginepig Bakımı
Ginepig Sahiplenmek
Guineapig Sahiplenmek
Ginepig Bakımı
Ginepig Sahiplenmek
Guineapig Sahiplenmek
Ginepig Bakımı
Ginepig Sahiplenmek
Guineapig Sahiplenmek
Ginepig Bakımı
Ginepig Sahiplenmek
Guineapig Sahiplenmek
Ginepig Bakımı
Ginepig Sahiplenmek

Ginepig sahiplenmek her ne kadar harika birşey olsa da, bu kararın bize ve ailemizin hayatına birçok  değişiklik getireceğinden emin olabilirsiniz. Hayvan sevgisi ihtiyacınız olan tek şey değildir. Bu duruma zihinsel olarak hazırlıklı olmanız gerekmektedir.

Zihinsel olarak ginepig sahiplenmek ve buna hazırlıklı olmak, sadece genel manada hayvanları sevmek değildir. Öncelikle bundan sonra evimizde bizle birlikte yaşayan ginepiglerle olan yaşantımızı onlara göre nasıl adapte edeceğimizin farkında olmaktır.

Eğer bu yazıyı ginepig sahiplenmeden önce okuyorsanız, bunu bir test olarak kabul edebilir ve sonuca göre sahiplenme konusunda kesin fikrinizi oluşturabilirsiniz. Bu testi olumlu bir sonuçla bitirebilmek için birazdan bahsedeceğimiz iki farklı senaryoyu dikkatlice okumalısınız. Birinci senaryo sizi tek olarak anlmaktadır. İkinci senaryo ise aileniz, arkadaşlarınız yada eşinizle yaşamanız durumudur.

Öyleyse artık başlayalım;

Birinci Senaryo: Yalnız Yaşarken Ginepig Sahiplenmek

Evet yalnız yaşıyorsunuz ve ginepig sahiplenmek istiyorsunuz. Bu konuda araştırma yapıyorsunuz ve bu yazıya denk geldiniz. Ben de kalkmış burada sizlere zihinsel olarak hazır olmaktan bahsediyorum. Ancak siz kendinize şu soruyu sormaktasınız;

“Peki zihinsel olarak hazır olup olmadığımı nasıl bilirim?”

O halde şu soruları kendinize sorum ve cevapları üzerinde düşünün;

  • Ginepiglerinize zarar verebilecek bütün alışkanlıklarınızı onlar için değiştirebilecek misiniz? (Doğru Cevap: Evet)
  • Dikkatsiz bir insan mısınız? Bahçe/Balkon kapılarını, pencereleri açık unutur musunuz? Kafes temizliği sırasında telefona dalıp ginepiglerinizi koyduğunuz yerde (masa üstü, küçük bir alan/kafes, sıcak soba/kalorifer yanı, direk güneş ışığı alan alanlar) unutma ihtimaliniz varmı? (Doğru Cevap: Hayır)
  • Kafeslerin bulunduğu odada uçucu kimyasallar (parfüm, oda kokusu, kolanya vb.) kullanamamak sizi rahatsız edecek mi? (Doğru Cevap: Hayır)
  • Kafeslerin yakınında hiçbir şekilde sigara içmemeye veya kimseye de içirmemeye hazır mısınız? (Doğru Cevap: Evet)     
  • Gergin bir insan mısınız? Evde sürekli bağırıp, kapıları çarpar, duvarları yumruklar mısınız? (Doğru Cevap: Hayır) 

İkinci Senaryo: Başkaları ile Birlikte Yaşarken Ginepig Sahiplenme

Eğer aynı evde başkalarıyla birlikte yaşıyorsak, yukarıdaki sorular dahil kendinize başka sorular da sormalısınız;

  • Eğer bir apartmanda yaşıyorsanız ve kiracıysanız, ev sahibiniz evcil hayvan konusunda ne düşünüyor? Onun evinde ginepig beslemenize izin verir mi? (Doğru Cevap: Evet)
  • Ev sizin olabilir yada ev sahibinizin durumla ilgili bir şikayeti olmaz. Ancak bu durumda komşularınız bu konuda nasıl hissediyor? Herhangi bir korkuları yada alerjileri varmı? En ufak sesten bile rahatsız olacak türde bir insanmılar? (Doğru Cevap: Hayır)
  • Gelgelelim, eğer yaşadığımız evde bizimle birlikte yaşayan insanlar varsa, bu insanlar içinde yukarıdaki sorunun aynısı geçerli olacaktır.
  • Ayrıca, evimiz nasıl bir durumda? Bizle birlikte yaşayan insanlar sürekli kavga eden, bağırıp çağıran insanlar mı? (Doğru Cevap: Hayır)
  • Bizle beraber yaşayan insanlar sigara kullanıyor mu? (Doğru Cevap: Hayır)
  • Yanlışlıkla kafese düşecek yada ginepigin üzerine basabilecek kadar dikkatsizler mi? (Doğru Cevap: Hayır)

Ayrıca unutmayalım. Çocuğunuza yada eşinize hediye olarak alacağınız ginepigler (Kesinlikle tavsiye etmiyoruz!!!!) bir şekilde tüm sorumluluğu üstünüze kalabilir. Böyle durumlar yaşanmaktadır. Ancak bu duruma da hazırlıklı olmanız gerekmektedir.

Sonuç

Ginepig Sahiplenmek

Eğer tüm sorulara doğru cevap verdiyseniz, yada çoğuna doğru ve diğerlerini de değiştirmeye hazırsanız; TEBRİKLER. Siz ginepig sahiplenmek için hazırsınız demektir.

Ancak soruların çoğuna yanlış cevap verdiyseniz ama yinede değişmeye hazırsanız, bizce sizde ginepig sahiplenebilirsiniz. Ama lütfen gerçekçi olun. Eğer gerçekten bu değişiklikler için hazır değilseniz, durumu ne kendiniz nede bu tatlı hayvanlar için zorlaştırmayın.

Denediniz, siz elinizden geleni yaptınız, ama yapamadınız diyelim, bir türlü istediğiniz gibi olmadı, yada aileniz ile ilgili bir problem çıktı. Bu durumda yenilgiyi kabullenmek ve ginepiglerinizi sizden daha iyi bir durumda olan ve daha iyi bakabilecek birisine sahiplendirmek sizin için en iyisi olacaktır.

Üzülmeyin. Ginepig Paşa sizin bütün bu adımlarda yanınızda olacaktır. Bu yazıyı okuduysanız ve halen kararsızsanız, bize instagram üzerinden ulaşabilir, ya da bize mail atabilir ve sorularınızı sorabilirsiniz.

Yada denediniz ve bir türlü olmadı diyelim. Sizde ginepiglerinizi sahiplendirmek istiyorsunuz. Bunun için de bize instagram adresimizden ulaşabilir, ginepiglerinizin fotoğraflarını bizle paylaşabilirsiniz. Bizde sizler için ücretsiz bir ginepig sahiplendirme ilanı oluşturabiliriz.

Bizden bu kadar. Sonraki yazımızda görüşürüz. 

Bu yazı Sütlaç tarafından onaylanmıştır. 

Ginepig Bakımı
Guineapig Sahiplenmek
Ginepig Bakımı
Guineapig Sahiplenmek
Ginepig Bakımı
Guineapig Sahiplenmek
Ginepig Bakımı
Guineapig Sahiplenmek
Ginepig Bakımı
Guineapig Sahiplenmek
Close