Paylaş
Ginepig Bakımı
Ginepig Sahiplenmek
Guineapig Sahiplenmek
Ginepig Bakımı
Ginepig Sahiplenmek
Guineapig Sahiplenmek
Ginepig Bakımı
Ginepig Sahiplenmek
Guineapig Sahiplenmek
Ginepig Bakımı
Ginepig Sahiplenmek
Guineapig Sahiplenmek
Ginepig Bakımı
Ginepig Sahiplenmek
Guineapig Sahiplenmek
Ginepig Bakımı
Ginepig Sahiplenmek
Guineapig Sahiplenmek
Ginepig Bakımı
Ginepig Sahiplenmek
Guineapig Sahiplenmek

Veterinerinizi seçtiniz, emin ellerdesiniz. Sıradaki ne?

Eğer bir ginepiğiniz varsa düzenli olarak bir  veterinere gitmeli ve tüm kontrollerinizi yaptırmalısınız. Tabii ki bu konuda en merak edilen şey ginepig veteriner fiyatları olacaktır.

Doğal olarak, evcil hayvanlarınızı kontrol etmek için randevu almak için kişiyle iletişime geçmelisiniz. Sadece, onları evlat edindiğiniz için ginepiglerinizi kontrol etmek istediğinizi söyleyin.
Veteriner hayvanınızın fiziksel muayenesini yapacak, uzman olmadığımız için burada çok fazla özellik veremiyoruz ama tüyüne (parlaklığı veya eksikliği), dermisine veya derisine (nedeniyle) kontrol edileceğini söyleyebiliriz. mantar varlığına karşı, nasır veya kırmızı renkli ve hatta biraz kanlı yaralar gibi sert yerleri arar) kulaklarına ve arkalarına bakar. Dişlerini kontrol edecektir (uzun olup olmadıklarını görmek için, dişlerin uzun süre kalma tehlikesi, olası ekstraksiyon ile bir apseyi temsil eder veya çatlamışlarsa, ikinci durumda, kobayınız yemek istememe belirtileri gösterecektir) dişlerini kontrol edecektir. gözlerini, tırnaklarını (uzarsa keser), bacaklarının altında (yürüyüşünü engelleyen olası kabarcıklar için).

Kontrol Başlangıcı

Ancak veterinerinizin yapacağı ilk ve en önemli inceleme, hayvanlarınızın cinsiyetini bilmek olacaktır. Bunlar çok önemli. Hayvan çok küçük olduğu için internette cinsiyet farklılıklarının tespit edildiği fotoğraflar için ne kadar arama yaparsanız yapın, onları ayırt edemeyeceksiniz ve veterineriniz dişi olup olmadığını anlamanız için size yardımcı olacaktır. olası bir erkek, üremeyi önlemek için ayırmalısınız.
Ek olarak, veterineriniz hayvanınız için bir sağlık sorunu oluşturabilecek diğer fiziksel örnekleri kontrol edecektir.

Bir Sorun Var mı?

İncelemeden sonra, ginepiginizde bir sorun olup olmadığını veya ilk önce sormanız gereken bir teşhis olup olmadığını söyleyecektir: çok az şey söylediyse ve sadece sorunu belirttiyse, ondan daha fazla açıklamasını isteyin. Ona söyle: bana sorun hakkında daha fazla bilgi ver. İkinci olarak (veteriner daha fazlasını söylemezse) sorun: hayvanın bu sorunu geliştirmesine neden olan şey nedir, bazı şeylerin tek bir kaynağı veya sorunun kökü yoktur, ancak veterineriniz size kobayınızın bunu geliştirmesine neden olan olası nedenleri verecektir. (Bu çok önemli bir bilgidir çünkü ileride aynı sorunu yaşamanıza engel olacaktır, “kaçınmayı bilmek”).

O zaman kesinlikle bir iyileşme yolu önerecektir. Burada onların talimatlarına çok dikkat etmelisiniz. Çok unutkan olma eğilimindeyseniz veya hayatınızda o kadar çok sorununuz varsa ki, bilgileri saklamanız tehlikedeyse: kaydedin, veterinerin talimatlarını kaydetmek için cep telefonunuzu kullanın.
Ardından, ginepiginizi bu duruma getiren olası zararlı alışkanlıkları geliştirmek için tavsiye isteyin. Ona sorun: Şu andan itibaren kobayımın bu sorunu tekrar yaşamaması için nelerden kaçınmalıyım.

quote-light.png

Bir Bilgi

Standart bir veteriner muayenesi; vücut kontrolü (gözler, burun,kulaklar,patiler,kürk ve cilt), diş kontrolü ve üreme organları kontrolünü içerir.
Ginepig Paşa
Ginepig Uzmanı

Veterinerim ziyaret için benden ne kadar ücret almalı?

Burada yaklaşık bir değer bırakıyoruz. İlaç masrafları hariç. Peki, aaa ve ne zaman veterinere gitmeliyim.??
Ginepiginizin yaşına göre yılda 1-2 kez solucanını gidermeniz gerekir. Veterineriniz, bir haşere tedavisi için ne zaman hazır olacaklarını size söyleyecektir. Genellikle altı ayda bir yılda iki kez olacaklar. İsteğe bağlı olmasına rağmen. Guinea pigleriniz, çevresinde hijyen koşulları iyi olan bir kafesteyse ve fazla para harcamak istemiyorsanız yılda 1 defaya kadar yapabilirsiniz.

Veteriner maliyetleri yaşadığınız şehre ve semte  göre değişebilir. Ancak buradaki İstanbul Veteriner  Hekimler Odası ücret tarifesine göre 2022 yılı için kemirgen muayene ücretleri 180 liradan başlamaktadır. Tabii ki bu veteriner fiyatları bölge bölge değişebilmektedir. Bir şaşkınlık yaşamamak için gitmeden veya muayene öncesi veterinerinize, veteriner  fiyatları konusunda sormanızı tavsiye ediyoruz. 

Gerçek şu ki, acil müdahale gerektiren bir problem geliştirebileceklerinden veterinerinizi düşündüğünüzden daha hızlı bir şekilde tekrar ziyaret etmeniz gerekebilir. Bu nedenle yılda bir defadan fazla veterineri ziyaret etmeye hazır olun.

Bizim durumumuzda, ginepigleri eve getirir getirmez doğrudan veterinere gitmeme hatasına düştük. Onları aldık ve bize kim verdiyse, herhangi bir hastalığa yakalanırlarsa ne yapmamız gerektiği konusunda bize çok az tavsiye verdi. Veterinere gitmekten daha az ödeyerek hayvanları kendisine getirmemizi söyledi, ancak ihmali o kadar göze çarpıyordu ki, kedilerine genellikle aynı ilacı uyguladığını bile bize açıkladı.
Birkaç gün evde kaldıktan sonra, erkeğin vücudunda siyah nasırlar olduğunu fark ettik ve bu bizi endişelendirdi. Önce eski sahibiyle iletişime geçerek hayvanları neden bize bu koşullarda verdiğini sorduk. Ginepiglerin bu tür cilt problemlerine sahip olması çok tipik olduğu için endişelenmememiz gerektiğini söyledi. Bu, hayvanların bulunduğu zor koşullara bir bakış sağlar.
Birkaç gün sonuç için baktıktan ve uygun bir veteriner seçtiğimize ikna olmadan sonunda bir tane bulduk ve ginepiglerimizi oraya götürdük. Erkeğin bir cilt problemi olduğu ortaya çıktı, bu yüzden veteriner bize sahip olmamız gereken bakım konusunda iyi tavsiyelerde bulundu ve onu iyileştirmek için bir tedavi reçete edildi. Birkaç gün sonra Koca Kafa toparlanmaya başladı, sertlik azaldıkça küçüldü. Biz de dişiye hırçın davranırız. Her ne kadar erkekten yakalama belirtisi göstermemiş olsa da.

Ginepiglerinizi düzenli olarak kontrol etmeli, hastalık belirtileri gördüğünüz anda ve rutin kontroller için veterinere götürmelisiniz. İnternette hastalık araştrmak, başkalarına sormak size sadece zaman kaybettirir. Ancak bu zaman belki de kritik durumda olan ginepiginizin sağlığı için oldukça önemlidir. 

Bu yazı Esmer Şeker tarafından onaylanmıştır. 
Esmer Şeker
Ginepig Bakımı
Guineapig Sahiplenmek
Ginepig Bakımı
Guineapig Sahiplenmek
Ginepig Bakımı
Guineapig Sahiplenmek
Ginepig Bakımı
Guineapig Sahiplenmek
Ginepig Bakımı
Guineapig Sahiplenmek
Ginepig Bakımı
Guineapig Sahiplenmek
Ginepig Bakımı
Guineapig Sahiplenmek
Close