Ginepigler Hangi Sebzeleri Yiyebilir?

Ginepig Sebze yer mi?

Ginepig sebze yer arkadaşlar. Bu soruya baştan cevap vereyim. Çünkü ginepiglere sebze vermeyin, aman ishal olur. Ginepig sebze yemez diye bir batıl inanış var. Kim başlatmış ve neden başlatmış bilinmez. 

Ancak ginepigler sebze de yer, meyve de. Yaşamaları için gerekli olan vitamin ve mineralleri doğal şekilde bu yol ile alırlar.

Şimdi gelelim yazımızın asıl amacına;

Ginepigler hangi sebzeleri yer?

Ginepiglerin yiyebileceği sebzeler nelerdir?

Ginepiglere haftalık verilebilecek sebzeler nelerdir?

gibi soruların tamamına bu yazıda ulaşacaksınız. Aşağıda liste halinde, ginepigler için uygun olan sebzeleri, ne kadar C vitamini içerdikleri ve haftada ne kadar verilebileceğini sizler için hazırladık. 

Umarız bu yazı birçok kişiye yardımcı olur.  

Altın Kural: Ginepiglerin günlük diyetini %80-85 oranında çayır otu, %10-15 oranında sebze, %5 oranında çayır otu bazlı pelet yem ve bol bol temiz taze su oluşturur.

Ginepig Sebze Listesi

1-Ginepigler Bamya Yer Mi?

Evet, ginepigler bamya yiyebilir. Haftada  1-2 kez verilebilir. Porsiyon olarak bir bütün bamya verilebilir. Bamya 100 Gram için 23mg C vitamini içerir.

2-Ginepigler Biberiye Yer Mi?

Evet, ginepigler biberiye yiyebilir. Ancak sadece küçük porsiyonlarda. Haftada  maksimum 1 kez verilebilir. Porsiyon olarak birkaç yaprak yeterlidir. Biberiye 100 Gram için 21.8mg C vitamini içerir.

3-Ginepigler Brokoli Yer Mi?

Evet, ginepigler brokoli yiyebilir. Gaz problemi olan ginepiglere önermiyoruz. Haftada 1-2 kez verilebilir. Porsiyon olarak bir çiçek yeterlidir. Brokoli 100 Gram için 89.2mg C vitamini içerir.

4-Ginepigler Brüksel Lahanası Yer Mi?

Evet, ginepigler brüksel lahanısı yiyebilir. Haftada 1-2 kez verilebilir. Porsiyon olarak ortadan bölerek bir yarım verebilirsiniz. Brüksel lahanası 100 Gram için 85mg C vitamini içerir.

5-Ginepigler Kaliforniya Biber Yer Mi?

Evet, ginepigler kaliforniya biber yiyebilir. Haftada 2-3 kez verilebilir. Porsiyon olarak ince olarak birkaç dilim verebilirsiniz. Kaliforniya biber 100 Gram için 183.5mg C vitamini içerir.

6-Ginepigler Domates Yer Mi?

Evet, ginepigler domates yiyebilir. Ancak domates bir sebze değil, meyvedir. Biz yine de kafa karışıklığı olmasın diye bu listeye ekledik. Haftada 1-2 kez verilebilir. Porsiyon olarak normal domates ise 1/8 kadarı, Cherry domates ise bir yarım verebilirsiniz. Domates 100 Gram için 13.7mg C vitamini içerir.

7-Ginepigler Havuç Yer Mi?

Evet, ginepigler havuç yiyebilir. Haftada 2-3 kez verilebilir. Porsiyon olarak 1-2 dilim verebilirsiniz. Havuç 100 Gram için 5.9mg C vitamini içerir.

8-Ginepigler Ispanak Yer Mi?

Evet, ginepigler ıspanak yiyebilir. Gaz problemi yaşayan ginepiglere önerilmez. Haftada 2 kez verilebilir. Porsiyon olarak 3-4 yaprak verebilirsiniz. Ispanak 100 Gram için 28.1mg C vitamini içerir.

9-Ginepigler Kabak Yer Mi?

Evet, ginepigler kabak yiyebilir. Haftanın her günü yiyebilirler. Porsiyon olarak 1-2 dilim verebilirsiniz. Kabak 100 Gram için 17.9mg C vitamini içerir.

10-Ginepigler Kereviz Yer Mi?

Evet, ginepigler kerevizin saplarını yiyebilir. A,C ve K vitamini içerir. Haftada 2-3 gün yiyebilirler. Porsiyon olarak sap kısımlarından birkaç dilim kesip verebilirsiniz. Kereviz 100 Gram için 3.1mg C vitamini içerir.

11-Ginepigler Kişniş Yer Mi?

Evet, ginepigler kişniş yiyebilir. Hatta bununla ilgili daha önce bir instagram paylaşımımız olmuştu. Buraya tıklayarak inceleyebilirsiniz. Haftada 1-2 gün yiyebilirler. Porsiyon olarak birkaç sap verebilirsiniz. Kişniş 100 Gram için 27mg C vitamini içerir.

12-Ginepigler Kuşkonmaz Yer Mi?

Evet, ginepigler kuşkonmaz yiyebilir. Haftada 1-2 sefer yiyebilirler. Porsiyon olarak 1 sap olarak verebilirsiniz. Kuşkonmaz 100 Gram için 5.6mg C vitamini içerir.

13-Ginepigler Mısır Yer Mi?

Evet, ginepigler mısır yiyebilir. Haftada maksimum 1 sefer yiyebilirler. Porsiyon olarak 1 dilim olarak verebilirsiniz. Mısır 100 Gram için 5mg C vitamini içerir.

14-Ginepigler Salatalık Yer Mi?

Evet, ginepigler salatalık yiyebilir. Yaz aylarında muhteşem bir su kaynağıdır. Haftada 2-3 sefer yiyebilirler. Porsiyon olarak 1-2 dilim olarak verebilirsiniz. Çekirdekleri ayıkladığınızdan emin olun. Salatalık 100 Gram için 2.8mg C vitamini içerir.

15-Ginepigler Şalgam Yer Mi?

Evet, ginepigler şalgam yiyebilir. Haftada 1-2 sefer yiyebilirler. Porsiyon olarak 1 küçük parça olarak verebilirsiniz.  Şalgam 100 Gram için 21mg C vitamini içerir.

BONUS

Türkiye'deki tek "Adım Adım Ginepig Bakımı Rehberi" için

BONUS

Ginepig Blog'daki Diğer Yazılar İçin