Ginepigpaşa, yıllardır ginepig bakımı konusunda edinilen deneyimi tüm ginepig ebeveynlerine aktarmayı amaçlayan bir proje olarak başladı. Ancak büyüyen topluluğumuzda birçok tavşan sahibinin varlığını göz ardı edemeyiz ve bu nedenle bugünkü makalemiz onlara hitap ediyor.
Bir hayvan sahiplenme nedenlerinden birinin “enerjik çocuğum için bir evcil hayvan istiyorum” olduğuna hiç şüphe yok. Ancak, geçtiğimiz hafta başka bir makalemizde tartıştığımız gibi, bir çocuğa eğlence olsun diye bir hayvan sahiplenmek, hangi hayvan olursa olsun, iyi bir fikir değildir. Çocuklar kısa sürede hayvandan sıkılabilir ve eğer ebeveynler baştan hayvanın bakımını üstlenmezlerse, bu hayvanlar çoğu zaman terk edilir veya daha kötü bir sonla karşılaşır…
Ayrıca, çocukların tavşanları düzgün bir şekilde tutamaması veya manipüle edememesi nedeniyle kazalar nadir değildir ve bu durum hem çocuğa hem de tavşana zarar verebilir. Bu nedenle, bir tavşan sahiplenmeden önce iyice düşünmek ve bu bakımı sorumlu bir yetişkinin gözetiminde yapmak her zaman önemlidir.
Tavşanlar cinsiyetlerine göre ayrılmalı ve cinsiyetleri belirlenmelidir. Bir dişi tavşan her 30 günde bir hamile kalabilir, hatta doğum yaptıktan 30 dakika sonra bile! Bu nedenle, özellikle egzotik hayvanlar konusunda uzman bir veterinerle cinsel organlarının doğru bir şekilde muayene edilmesi önemlidir, çünkü olgunlaşmamış tavşanların cinsiyetini belirlemek zor olabilir.
Tıpkı ginepigler gibi, bir tavşanın diyeti de çoğunlukla otlardan oluşur.
Ginepigler için sürekli tekrarladığımız gibi, tavşanlar tahıllardan değil, çimenlerden yapılmış otları yemelidir çünkü tahılların, yonca veya fiğ otu gibi, yüksek protein ve kalsiyum içerikleri vardır.
İçeriği beğendin mi? Bu hayvan hakkında daha fazla yazmamızı ister misin? Aşağıdaki kalbe tıklayarak bize bir bildirim yollayın.